Superscience - S01 / E05

Waarom hunkeren bedrijven zo naar kwantumsoftware?

Maatschappelijke en ethische vraagstukken dienen zich nu aan

Wat er straks allemaal kan met de kwantumcomputer? Wie straks de eerste belangrijke toepassingen in handen heeft, heeft ook de mogelijkheid patenten te claimen op nieuwe medicijnen, innovatieve chemische samenstellingen of klimaatmodellen. Willen we dat laten gebeuren?

Harry Burhman van het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) en de Universiteit van Amsterdam vertelt tegen Thijs Doorenbosch van AG Connect over Qusoft, het gezamenlijk instituut van het CWI en de UvA voor de ontwikkeling van kwantumsoftware en de wetenschappelijke, maatschappelijke en commerciële vraagstukken die daarbij komen kijken.

Meer lezen  over dit onderwerp:
•   Interesse in experimenteren met kwantumcomputers groeit
•   Laat Nederlands succes kwantumcomputer geen toeval zijn
•   Harry Buhrman groepsleider Algoritms and Complexity bij CWI en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam.
 
Wil je op de  hoogte blijven van het laatste IT-nieuws of wil je duiding van nieuwe  technologische ontwikkelingen, meld je hier aan voor  de dagelijkse nieuwsbrief van AG Connect.

Blijf op de hoogte van nieuwe afleveringen van de podcast Superscience via de RSS-feed

Wil je meer podcasts van AG Connect beluisteren?
Ga dan naar de overzichtspagina met alle podcasts van AG Connect.

Over Superscience

Het internet, de programmeertaal Python of kunstmatige intelligentie. Allemaal IT ontwikkelingen die zijn gestart vanuit de wetenschap. AG Connect spreekt in deze podcastserie met wetenschappers die onderzoek doen naar fundamenteel nieuwe IT-ontwikkelingen en innovaties. Deze podcastserie wordt gemaakt in samenwerking met onderzoeksinstituut Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) dat dit jaar 75 jaar bestaat.

Luister via ...