ANP
Volledig scherm
© ANP

Nederlandse 'hacker' bewijst: internetbeveiliging verouderd

Het is een Nederlandse onderzoeker gelukt om de beveiliging van het internet, het zogeheten SHA1-systeem, te kraken. Marc Stevens heeft een gat gevonden in de versleuteling die achter de schermen elke e-mail, elke betaling en elk wachtwoord moet beveiligen.

  1. Nieuwe miljardenboetes dreigen voor Meta, Google en Apple, onderzoek naar overtredingen gestart

    Nieuwe miljarden­boe­tes dreigen voor Meta, Google en Apple, onderzoek naar overtredin­gen gestart

    Apple, Google en Meta moeten vrezen voor nieuwe Europese miljardenboetes. De Europese Commissie is onderzoeken gestart om te kijken of Meta, Google en Apple zich wel aan de nieuwe internetregels van de Digital Markets Act (DMA) houden. Sinds begin deze maand wordt hun macht ingeperkt, maar het dagelijks bestuur van de Europese Unie (EU) vermoedt dat ze niet genoeg moeite hebben gedaan om daaraan te voldoen.
  2. Meer dan miljoen Nederlanders kijken illegaal televisie: goedkoop maar niet zonder risico
    PREMIUM
    tv-piraten
    3

    Meer dan miljoen Nederlan­ders kijken illegaal televisie: goedkoop maar niet zonder risico

    Meer dan een miljoen Nederlanders kijken voor een habbekrats illegaal televisie en streamingsdiensten via internet. Daarmee zijn we koploper in Europa. Justitie pakt grote criminele aanbieders aan, maar de thuisgebruiker blijft vooralsnog buiten schot. Terwijl die net zo goed strafbaar handelt. Bedrijven die legaal tv aanbieden en waakhond Brein vinden dat het Openbaar Ministerie best meer mag ingrijpen.